: تحقیقات نوین محققان نشون میده که افزایش شاخص توده بدنی (BMI) زنان پس از یائسگی، احتمال خطر دچار شدن به سرطان پستون رو در اونا کم می کنه. این موضوع با باور عمومی که چاقی در هر سنی مضر حساب می شه، متضاده.

: اضافه وزن زنان در میان سالی بد نیس

پیش ازاین تصور می شد که چاقی در میان سالی باعث افزایش احتمال خطر دچار شدن به سرطان پستون در زنان می شه درحالی که تحقیقات نوین نشون میدن که این موضوع واسه زنان جوون صدق کرده و واسه زنان میان سال نتیجه اون عکس هستش.

تمایل رابطه افزایش شاخص توده بدنی با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان بخش تحتانی پستون، از چندین عامل مثل هورمونای جور واجور مثل استروژن، هورمون جنسی اولیه زنان، عوامل رشد یا تراکم پستون نشاءت میگیره.

محققان در تحقیقات نوین خود به این نتیجه رسیدن که زنان قبل از یائسگی اگه حجم چربی بیشتری داشته و چاق تر باشن احتمال خطر دچار شدن به سرطان بخش تحتانی پستون در اونا بیشتر می شه. در این تحقیقات مشخص شد که با هر پنج واحد افزایش شاخص توده بدنی (BMI) در افراد بین ۱۸ تا ۲۴ ساله، ۲۳ درصد احتمال خطر دچار شدن به سرطان بخش تحتانی پستون هست. در افراد بین ۲۵ تا ۲۴ ساله با هر پنج واحد افزایش شاخص توده بدنی (BMI) ۱۵ درصد احتمال خطر دچار شدن به سرطان بخش تحتانی پستون دیده می شه. این اندازه خطر واسه افراد بین ۳۵ تا ۴۴ ساله، به ۱۳ درصد و در افراد ۴۵ تا ۵۴ ساله به ۱۲ درصد می رسه.

بازل بی. نیکولز (Hazel B. Nichols) استادیار دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در این رابطه اینجور اظهارنظر می کنه: «ما در آمار تحقیقاتمون دریافتیم هر زمان که شاخص توده بدنی بالا رفته احتمال خطر دچار شدن به سرطان پستون کاهش پیداکرده. ما هیچ آستانه یا سرحدی که یه شاخص توده بدنی بالاتر رو با احتمال خطر سرطان بخش تحتانی پستون رابطه دهد، پیدا نکرده ایم. درواقع این تمایل رابطه افزایش شاخص توده بدنی با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان بخش تحتانی پستون، از چندین عامل مثل هورمونای جور واجور مثل استروژن، هورمون جنسی اولیه زنان، عوامل رشد یا تراکم پستون نشاءت میگیره.»

مهمه که استروژن به کلید راه اندازی سرطان پستون می شناسنش؛ اما اندازه کمی از استروژن که به وسیله بافت چربی ها قبل از یائسگی تولید می شه، ممکنه به تخمدانا کمک کنه که بتونن استروژن کمتری تولید کنن و هم اینکه هورمونای دیگه یا عوامل رشد رو تنظیم کنن. درحالی که بعضی تحقیقات نشون میدن که وجود بافتای چربی پس از یائسگی در زنان می تونه اندازه استروژن زیاد کرده درنتیجه احتمال خطر دچار شدن به سرطان پستون رو در اونا بالا ببره.

این پژوهشگر در ادامه توضیحاتش گفت: «در زنان جوون، استروژن یکی از عوامل یا عوامل ایجادکننده سرطان بوده و همه عوامل اون به حساب نمیاد.»

محققان این پروژه تحقیقاتی ۱۹ تحقیق جور واجور رو که به بررسی خطر دچار شدن به سرطان پستون در هفتصد و پنجاه و هشت هزار و پانصد و نود و دو زن زیر ۵۵ سال پرداخته بودن، موردمطالعه قراردادند. بااین حال نیکولز تأکید کرد: «در این تحقیقات، ما تلاش نمی کنیم واسه جلوگیری از سرطان پستون پیشنهاد کنیم که زنان وزن خود رو زیاد کنن. ما در یافته های خود کشف کردیم زنائی که پس از یائسگی وزنشون بیشتره درخطر کمتری واسه دچار شدن به سرطان پستون قرار دارن اما از طرف دیگه باید در نظر داشت که افزایش زیادتر از اندازه وزن اثرات داغون کننده زیادی بر سلامت داره که باید اونا رو در نظر گرفت.»

توضیح کامل این تحقیقات و یافته های حاصل از اون در آخرین شماره مجله تومور شناسی جاما (JAMA Oncology) به چاپ رسیده و قابل دسترسه.

منبع: thehealthsite

 

.

منبع : migna.ir

Categories:سلامتی
Published on :Posted on

Post your comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *