دانستنیهای باحال دربارۀ بستنی

۱- به چه دلیل خوردن بستنی رو به اعتیاد به مواد مخدر تشبیه می کنن ؟

با گذشت زمان ، بدن معتادان نسبت به مواد مخدر یه جور سازگاری نشون میده و اونا رو  مجبور به به کار گیری دُزهای بالاتر می کنه اما متأسفانه این کار کمکی به لذت بخشی بیشتر مواد نمی کنه. یه مطالعه نشون داده ، که این دربارۀ بستنی هم صادقه. محققان در این مطالعه یه گروه از نوجوانان که به طور منظم بستنی می خوردند و گروه دیگری که خیلی این محصول رو مصرف نمی کردن رو زیر نظر گرفتن .مرکز جایزه در مغز بستنی دوستا حساسیت خود رو نسبت  شکلای جور واجور بستنی از دست داده بود.

 

۲- بستنیای رژیمی  سالم تر از بستنیای معمولی هستن؟

اندازه چربی در بستنی رژیمی دست کم ۵۰٪ کمتر و اندازه کالری اون ۳۳ ٪ کمتر از بستنیای معمولیه، اما این باعث نمی شه که اونو سالم تر بدونیم  و به اون معنا نیس که شما می تونین مقدار بیشتری از اون بخورین. حتی بستنی رژیمی زیادتر از اندازه چربی داره. تلاش کنین دست کم با مقایسۀ برچسبای تغذیه  گزینۀ کم چرب تررا انتخاب کنین. فقط اندازۀ نصف یه فنجون بستنی بریزین و واسه لذت بخشی بیشتر اونو آهسته بخورین.

۳- به چه دلیل خوردن بستنی موجب سر درد می شه؟

متأسفانه چیزی به این خوشمزگی  باعث درد تیزی در سر میشه. “سردرد یخی”  یا “انجماد مغز” وقتی اتفاق میفته که چیزی سرد با  سقف گرم دهن برخورد کنه. این کارعملکرد اعصابی که اندازه جریان خون رو به سر کنترل می کنن به هم می ریزه واعصاب باعث تورم رگهای خونی می شن و درد ایجاد می شه .شما با آهسته خوردن مواد سرد  می تونین از این سردرد جلوگیری کنین.

۴- به چه دلیل سطح بعضی بستنیا  یخ می بنده؟

نوسان درجه گرما، شایع ترین دلیل ایجاد لایه ای از یخ روی بستنیه، پس بستنی خود رو زیاد خارج از فریزر نگه ندارین . وقتی که بلورهای کوچیکی در بستنی ذوب و دوباره سرد می شن ، به توده های یخی  تبدیل می شن. دمای  فریزر خود رو بین منفی ۵ تا ۰ درجۀ فارنهایت تنظیم کنین و بستنی رو به جای در فریزر در قسمتهای اصلی اون نگه دارین.

۵- به چه دلیل شما واسه درست کردن بستنی خونگی باید از نمک استفاده کنین؟

یخ و سنگ نمک، دو ماده ای هستن که مخلوط خامۀ شما واسه منجمد شدن به اونا نیازدارد. سنگ نمک نقطۀ انجماد یخ رو کم می کنه، دمای مخلوط یخ و سنگ نمک زیر نقطه انجماد آبه.

۶- به چه دلیل بستنی در روزای گرم همراه با وزش  باد سریعتر آب می شه؟

این سرعت در ذوب شدن به طور کاملً منطقیه، چون در این شرایط آب و هوایی ، بستنی سرد گرمای هوا رو به خود میکشه . هم اینکه  بستنی در آب و هوای مرطوب هم سریعتر ذوب می شه.

۷- فرق میان بستنی یخی و بستنی چیه؟

بستنی یخی با شربتای میوه ها درست می شه واغلب واسه نابود کردن مزۀ غذاها در دهن بین وعده ها سرو می شه . آدمایی که مشکل هضم  لاکتوز دارن با خیال راحت می تونن ازاین خوراکی که هیچ مادۀ لبنی در ساخت اون استفاده نشده صرف کنن.البته  شربتا بعضی وقتا  شامل شیر، تخم مرغ یا ژلاتین هستن. گیاهخواران یا آدمایی که هر محصول حیوونی رو نمی خورن ، می تونن بستنی رو با کرۀ بادام زمینی، شیر بادام، شیر نارگیل ودیگر مواد جانشین فراوردهای لبنی درست کنن.

.

منبع :

Categories:سلامتی
Published on :Posted on

Post your comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *